NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Duurzaam wonen heeft enorm veel voordelen

2 Minuten lezen

Duurzaamheid is een woord wat erg vaak genoemd wordt in de tweede kamer. Voor de politiek en voor de overheid speelt het milieu een belangrijke rol. Het milieu is namelijk een verantwoordelijkheid die we allemaal zouden moeten delen. Dat duurzaam wonen leuk kan zijn en vele voordelen heeft weten veel mensen echter niet en daar lees je in deze blog meer over.

Geld besparen

Veel mensen denk bij duurzaam wonen aan forse investeringen en zware aanpassingen, maar duurzaam wonen is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Investeren in je woning kost inderdaad geld, maar met de subsidieregelingen van de overheid op milieu gerelateerde investeringen kun je flinke korting krijgen. Daarnaast zul je op de lange termijn stukken goedkoper uit zijn. Fijn is het sowieso al om maandelijks lagere energiekosten te hebben. Ook voor kleine dagelijks aanpassingen in je leven om duurzamer te worden kun je flink geld besparen. Pak je vaker de fiets in plaats van de auto dan zul je minder benzine kosten hebben en als je minder gaat consumeren heb je uiteraard lagere boodschap kosten. Je zult merken dat je eigenlijk helemaal niet zoveel spullen nodig hebt.

Isoleren zorgt voor een verhoogde comfort

Heb je weleens last van tocht in je woning of van kou (met name in de winter)? Deze problemen kunnen verleden tijd zijn als je gaat voor woonisolatie. Isolatie zorgt er namelijk voor dat je geen last meer zal hebben van vochtschade en dat de warmte beter in je woning blijft. Geen hoge verwarmingskosten meer en een heerlijke binnentemperatuur. Het milieuvriendelijke isolatiemateriaal kun je vergelijken met een winterjas voor je woning.

Het milieu verbeteren

In de bovenstaande alinea’s heb je gelezen dat je flink geld kunt besparen met duurzaam leven en dat dat niet ten koste gaat van je geluk. Probeer eens wat minder televisie te kijken en kies voor een rondje wandelen of rennen. Zet een wekkertje en douche altijd maximaal vijf minuten. Doe je boodschappen met de fiets in plaats van met de auto. Je zult merken dat het slechts oude gewoontes waren en dat de nieuwe gewoontes ook prima zijn. Minder consumeren zal enkel laten zien dat je helemaal niet zoveel spullen nodig hebt en dat je veel spullen kunt hergebruiken. Afval scheiden om te recyclen kost toch helemaal geen moeite? En je zult na een jaar tevreden terug kijken, omdat je zonder grote inspanningen toch maar mooi je steentje bijdraagt aan een beter milieu.

De voordelen zijn oneindig

Wist je al dat alle woonisolatiemaatregelen jouw woningwaarde flink verhogen. Duurzame woningen doen het goed op de huizenmarkt. Een ander voordeel is dat je door raamisolatie beter beschermt bent tegen inbrekers. Door te investeren in zonnepanelen of een warmtepomp voor je woning zorg je dat je het milieu flink verbeterd en zo zijn er nog vele voordelen van duurzaam wonen die nog geeneens genoemd zijn!

Gerelateerde berichten
Besparen

Duurzaam wonen, de voordelen zijn oneindig!

1 Minuten lezen
Duurzaamheid, is het mode, een trend of meer dan dat? Meer en meer lees je verhalen over dat we de planeet laten…
BesparenGeen categorie

Zo bespaar je meer geld op het kopen van voedsel

2 Minuten lezen
We kennen allemaal wel van die maanden dat onze uitgaven hoger liggen dan de inkomsten. Bijvoorbeeld omdat je kind binnenkort jarig is,…
Besparen

Combivoordeel ontdekken op Providers.nl

1 Minuten lezen
Een aantal aanbieders van zowel internet als mobiele diensten, bieden u graag aantrekkelijk deals aan waarbij u de abonnementen met elkaar kunt…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *