NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Steeds meer mensen kiezen bewust voor duurzaamheid

1 Minuten lezen

Mensen worden bewuster van de klimaatveranderingen en proberen hun gedrag te verbeteren. Duurzamer wonen kan door te investeren in een duurzamere woning, maar kan zelfs door je dagelijkse levensstijl aan te passen. In deze blog kijken we naar enkele mogelijkheden om het milieu te helpen.

Keuze voor zonnepanelen

Het aantal zonnepanelen op woningen in Nederland groeit enorm. Volgens statistieken van het CBS waren er in 2016 al meer dan 600.000 woningen met zonnepanelen in Nederland en meer dan 16 miljoen op de daken van woningen, bedrijfsgebouwen en op zonneparken. Uiteraard zijn zonnepanelen goed voor het milieu, want de energie wordt opgewekt door middel van de zon. Daarnaast is het financieel gezien op de lange termijn een erg slimme investering. Je kunt enorm veel geld besparen (meer dan 10.000 euro) tijdens de gehele levensduur van ongeveer 30 jaar.

Stijging van het aantal warmtepompen in woningen

Op gas gestookte cv-ketels worden meer en meer vervangen in huishoudens. Een warmtepomp is een alternatief en stoot geen CO2 uit. Dit is veel beter voor het milieu en je kunt direct kosten besparen met de warmtepomp, omdat je minder energie verbruikt. Net als zonnepanelen heeft een warmtepomp ook een hoge aanschafprijs, maar desondanks stijgt het aantal warmtepompen in Nederland. Volgens cijfers van het CBS uit 2017 zijn er ruim 220.000 woningen voorzien van een warmtepomp.

Isolatie

Voor het laten aanbrengen van isolatie betaal je éénmaal een groot bedrag, maar je kunt direct profiteren van flinke maandelijks besparingen op de energiekosten, deze kunnen jaarlijks flink gaan oplopen. De aanschafprijs van isolatie lijkt dus duur, maar levert op de lange termijn veel winst op. Daarnaast houdt een goed geïsoleerde woning veel beter warmte en kun je hier dus heerlijk van genieten.

Enorme groei

Uit de cijfers blijkt dat steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen, een warmtepomp of isolatie van hun woning. Mensen zien meer en meer in dat deze opties goed zijn voor zowel het milieu als hun eigen portemonnee (met name op de lange termijn). De overheid wil deze groei ook stimuleren door middel van subsidies, dus dit kan de hoge aanschafprijs drukken.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *