NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Duurzaam wonen, de voordelen zijn oneindig!

1 Minuten lezen

Duurzaamheid, is het mode, een trend of meer dan dat? Meer en meer lees je verhalen over dat we de planeet laten opwarmen en dat we meer aan het milieu moeten denken. Duurzaam wonen heeft enorm veel voordelen en daar ga ik enkele van benoemen in deze blog.

Subsidies en toekomstgericht

Voor de overheid is het verbeteren van het milieu enorm belangrijk en daarom stimuleren mensen om duurzame verbouwingen te laten doen. Dit doen ze o.a. door de subsidies te verhogen. Woningen die goed geïsoleerd zijn hebben een hogere waarde. Ook woningen met een hoog energielabel, bijvoorbeeld A+ zijn erg aantrekkelijk op de markt en veel geld waard.

Geeft een goed gevoel

Als je duurzaam woont geeft dat een voldaan gevoel, want jij draagt je steentje bij aan een beter milieu. Duurzame woningen besparen meer energie en vervuilen het milieu minder. Dit laatste komt doordat duurzame woningen vaker gebruik maken van groene stroom i.p.v. grijze stroom.

Isolatie verhoogt de wooncomfort

Je huis laten isoleren verhoogt niet alleen je woningwaarde, maar ook je wooncomfort. Een goed geïsoleerde woning zorgt ervoor dat warmte beter binnen blijft, waardoor je heel aangenaam binnenklimaat hebt. Je hoeft je dus niet meer super warm aan te kleden of de verwarming hoog te zetten. Dit bespaart dus ook veel verwarmingskosten.

Geld besparen en het milieu verbeteren

Als je duurzaam gaat wonen ga je dus flink geld besparen en het milieu verbeteren. Een ander groot voordeel is dus dat je hoge subsidie kortingen kunt krijgen over duurzame investeringen. Sommige van deze investeringen ga je op de lange termijn zelfs terug verdienen. Dit zou bijvoorbeeld bij de installatie van zonnepanelen het geval zijn. De investering is eenmalig hoog, maar na ongeveer tien jaar heb je die kosten eruit gehaald en kun je eigenlijk gaan genieten van gratis zonne-energie. Na het lezen van deze blog heb je hopelijk een beter inzicht gekregen in de voordelen van duurzaam wonen.

Gerelateerde berichten
Besparen

Duurzaam wonen heeft enorm veel voordelen

2 Minuten lezen
Duurzaamheid is een woord wat erg vaak genoemd wordt in de tweede kamer. Voor de politiek en voor de overheid speelt het…
BesparenGeen categorie

Zo bespaar je meer geld op het kopen van voedsel

2 Minuten lezen
We kennen allemaal wel van die maanden dat onze uitgaven hoger liggen dan de inkomsten. Bijvoorbeeld omdat je kind binnenkort jarig is,…
Besparen

Combivoordeel ontdekken op Providers.nl

1 Minuten lezen
Een aantal aanbieders van zowel internet als mobiele diensten, bieden u graag aantrekkelijk deals aan waarbij u de abonnementen met elkaar kunt…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *