NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
BesparenGeen categorie

Zo bespaar je meer geld op het kopen van voedsel

2 Minuten lezen
geld besparen eten

We kennen allemaal wel van die maanden dat onze uitgaven hoger liggen dan de inkomsten. Bijvoorbeeld omdat je kind binnenkort jarig is, jullie allemaal toe zijn aan een nieuwe garderobe of omdat de Belastingdienst toch wel met een zeer grote rekening kwam. Wat de reden ook is voor deze tijdelijke schaarste, je moet dit natuurlijk wel kunnen opvangen. En wanneer je wil besparen zal je altijd eerst naar de variabele kosten kijken. Besparen op de hypotheek, huur en andere vaste lasten is vaak niet mogelijk. Met besparen op het kopen van voedsel kom je echter al een heel eind. Maar hoe pak je dit aan?

Voedsel is niet goedkoop. De supermarkten lijken de prijzen ieder jaar weer steeds verder omhoog te gooien. Een gemiddeld gezin betaalt met gemak ruim honderd euro voor de weekboodschappen. Meestal nog veel meer. Geld besparen op voedsel hoeft echter niet al te moeilijk te zijn. Zelfs een snelle makkelijke maaltijd eten blijft met slim besparen mogelijk. Wij zetten hieronder enkele tips voor je op een rijtje! 

Koop aanbiedingen groot in

Ben jij iemand die alle folders direct in de papierbak gooit? Of die standaard een ‘Nee-Nee’ sticker op de brievenbus heeft geplakt? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Hoewel het lezen van folders misschien niet je hoogste prioriteit heeft, kan je hier wel enorm veel leuke aanbiedingen uit halen. Soms zelfs zeer interessante aanbiedingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een jaarvoorraad aan wasmiddel of vaatwasblokjes. Wanneer je een goede aanbiedingen vindt, is het slim om direct groot in te kopen. Dit vraagt even om een flinke investering, maar hierdoor bespaar je wel enorm veel geld op de lange termijn.

Winkel alleen

Probeer zoveel mogelijk alleen te winkelen. Zo kan je je concentreren op je boodschappenlijstje en wordt je niet continu gestoord bij het doen van de nodige aankopen. Stel daarom thuis al de vraag, ‘wat eten we vanavond 2 personen?,’ en ga vervolgens zelf op pad. Je zal vast wel al eens gemerkt hebben dat wanneer je met je partner of kinderen gaat shoppen, je altijd met meer thuiskomt dan gepland. Niet doen dus!

Pin geld

Het is vaak heel gemakkelijk om even je pinpas te trekken en snel te betalen. Het gevaar bestaat echter wel dat het te gemakkelijk gaat. Doordat je even snel je pasje trekt, creëer je minder bewustzijn dat je daadwerkelijk geld uitgeeft. Vaak merk je bijvoorbeeld na een dagje shoppen dat je ineens veel meer uitgegeven hebt dan je had verwacht. Om dit te voorkomen is het verstandig om iedere week geld te pinnen voordat je boodschappen gaat doen. Laat je pasje thuis. Zo ben je verplicht om aan je weekbudget te houden en word je je ook meer bewust van wat je uitgeeft.

Eten bestellen mag!

Ben jij dol op een lekkere hap? En is het voor jou en je gezin enorm genieten om minimaal één keer in de maand een keer voor eten bestellen in Enschede te kiezen? Blijf dit dan ook gerust doen. Geld besparen betekent niet dat je nooit meer wat leuks mag doen of jezelf niet mag verwennen. Wanneer je de juiste balans in je uitgave- en inkomstenpatroon vindt, is een keertje wat lekkers eten geen enkel probleem meer. Zorg er wel voor dat je de prijzen van de verschillende eetgelegenheden goed met elkaar vergelijkt. Zo kan je alsnog wat extra geld besparen. Maar bovenal: geniet!

Gerelateerde berichten
Besparen

Duurzaam wonen heeft enorm veel voordelen

2 Minuten lezen
Duurzaamheid is een woord wat erg vaak genoemd wordt in de tweede kamer. Voor de politiek en voor de overheid speelt het…
Besparen

Duurzaam wonen, de voordelen zijn oneindig!

1 Minuten lezen
Duurzaamheid, is het mode, een trend of meer dan dat? Meer en meer lees je verhalen over dat we de planeet laten…
Besparen

Combivoordeel ontdekken op Providers.nl

1 Minuten lezen
Een aantal aanbieders van zowel internet als mobiele diensten, bieden u graag aantrekkelijk deals aan waarbij u de abonnementen met elkaar kunt…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *