Een zwembad of zwemspa laten aanleggen heeft grote voordelen voor je gezondheid. Veel (ex-)sporters hebben dit in de tuin om ook thuis te kunnen oefenen en fit te blijven. Zwemmen is een van de effectiefste manieren om je lichaam in beweging te houden. Dit komt omdat je al je spieren gebruikt.

Zeker als je bijvoorbeeld voor een zwembad met golfaandrijving kiest voor je woning. Als je hierin traint heb je het voordeel dat je extra inspanning moet geven om vooruit te komen en boven water te blijven. Als je de aanleg van een zwembad of zwemspa compleet wilt maken laat je ook een warmtepomp inbouwen. Dit bespaart niet alleen kosten op de lange termijn, maar zorgt ook voor heerlijk warm water, waardoor je laat in de zomer nog steeds kunt genieten van een goed bad

Sauna in het buitenhuis laten plaatsen

Na afloop van het zwemmen in het zwembad in de tuin van je huis wil je natuurlijk even ontspannen. Wat is een betere manier dan in de sauna? Door een sauna te laten plaatsen in het buitenhuis van je woning kom je helemaal tot rust na je inspanning.

Bovendien heeft een sauna ook nog voordelen voor je gezondheid. Denk aan het uitwerken van gifstoffen uit het lichaam. Deze hopen zich op tijdens het sporten. Door het openzetten van de poriƫn kunnen deze stoffen makkelijk worden uitgezweet. Denk er wel aan om voldoende vocht binnen te krijgen.