NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Hoe richt je een kinderkamer in

2 Minuten lezen

Het inrichten van een kinderkamer is super leuk en kan onderdeel zijn van alle voorpret. Wel komt hier ontzettend veel bij kijken. Ook dingen waar je in eerste instantie misschien niet meteen aan had gedacht. Het is daarom belangrijk om volgens een bepaald stappenplan te werk te gaan en om te weten waar je kunt beginnen. Wij willen je hier graag een handje bij helpen en hebben daarom een aantal tips voor het inrichten van de kinderkamer op een rijtje gezet. Zo tover je de kinderkamer om in een gezellige kamer waar je kindje zich helemaal fijn voelt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je kunt gaat beginnen met het echte werk zul je een aantal voorbereidingen moeten ondernemen. Haal de kamer daarom eerst helemaal leeg en maak het schoon zodat je een nieuwe frisse start kunt maken. Nu heb je de kans om deze kamer goed te bestuderen en om alles op te meten. Schrijf alle opmetingen op zoals de hoogte en breedte van de muren, van de deuren en van de ramen. Dan weet je van tevoren waar een mooi kleed of Perzisch tapijt past. Als je al een aantal meubelstukken hebt voor in de kinderkamer schrijf je ook deze opmetingen op. Nu weet je precies hoe groot de ruimte is en hoeveel plek je hebt voor bepaalde items.

Meubels met een dubbele functie

Nu je de plattegrond hebt getekend is het tijd om na te denken over de inrichting van de kamer. Wat heb je allemaal nodig? Een kast, ledikantje, commode en ga zo maar door. Schrijf alle meubels die je denkt nodig te hebben op en bedenk vervolgens welke items noodzakelijk zijn en welke niet. Zitten er zware spullen bij? Laat het dan verhuizen door verhuisbedrijf Assen om het jezelf gemakkelijk te maken. Ook kan het handig zijn om verschillende items met elkaar te combineren zodat je geld en ruimte bespaart. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een kast te kiezen waaraan een tafeltje is gemaakt. Wanneer je kinderen al wat ouder zijn zou je er ook voor kunnen kiezen om een stapelbed neer te zetten waardoor je de ruimte onder het bed voor iets anders kunt gebruiken. Zo maak je perfect gebruik van de beschikbare ruimte in een kamer.

Veel licht

Het is erg belangrijk dat er in een kinderkamer veel natuurlijk licht binnen komt. Dit heeft namelijk een positief effect op je kindje. Ook is het goed om gebruik te maken van lichte kleuren zoals lichtblauw, wit en pastel. Deze kleuren hebben een rustgevende werking en maken een ruimte minder chaotisch. Verf de muur bijvoorbeeld in een pastel blauwe kleur en ga voor meubels die wit zijn. Zorg er voor dat de luxaflex helemaal open kunnen zodat het licht lekker naar binnen kan schijnen. Ben je bang dat de kinderkamer er zo een beetje saai uit komt te zien? Ga dan voor wat kleurrijke kleinere accessoires zodat er een mooi contrast ontstaat. Houd wel altijd rekening met de veiligheid en zorg ervoor dat alle accessoires goed vastzitten zodat je kindje het niet in zijn of haar mond kan stoppen.

Een kamer delen

Wat ook nog zou kunnen wanneer je niet genoeg ruimte hebt in je huis is dat je je kinderen een kamer laat delen. Als ze jong zijn vinden ze dit zelf waarschijnlijk helemaal geweldig en ook voor jou is dit erg praktisch. Je kunt de kinderkamer helemaal gezellig maken met leuke muurschilderingen. Ook kun je kiezen voor een mooi stapelbed zodat je op een handige manier gebruik maakt van de beschikbare ruimte. Kinderen vinden het vaak erg leuk om in een stapelbed te slapen dus zo vang je twee vliegen in één klap.

Gerelateerde berichten
Interieur

Pro tips om goedkoop meubilair te vinden bij inboedelverkopen

5 Minuten lezen
Op straat verkopen is een geweldige manier om goedkoop meubilair voor uw huis te vinden zonder de bank te breken. Of u…
Interieur

Belangrijke woontips voor een fijne sfeer in huis

2 Minuten lezen
De sfeer in huis bepaalt in welke staat jij na een lange werkdag thuiskomt. Door een opgeruimde en gezellige inrichting zul jij…
Interieur

Op deze manier geef je jouw woning een winterse uitstraling

2 Minuten lezen
De wintermaanden staan voor gezelligheid, familie en een knus gevoel. Of je nu zin hebt in deze koude maanden of niet, je…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *