NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Belangrijke woontips voor een fijne sfeer in huis

2 Minuten lezen

De sfeer in huis bepaalt in welke staat jij na een lange werkdag thuiskomt. Door een opgeruimde en gezellige inrichting zul jij namelijk eerder tot rust komen dan wanneer het een grote puinhoop is. Door onderstaande tips toe te passen zul jij ervoor kunnen zorgen dat je een fijne sfeer kunt creëren zodat je van je huis een fijn en rustgevend thuis kunt maken. 

Verf de muren in een mooie kleur

Op sommige momenten kan een kleine aanpassing al een grote verandering opleveren. Door bijvoorbeeld de wanden van een ruimte te schilderen met een frisse kleur, oogt de kamer direct ruimer en netter. Er zijn talloze mogelijkheden bij het schilderen van muren, dus het kiezen tussen kleur en verftype kan moeilijker zijn dan het op het eerste gezicht lijkt. Het kan daarom erg fijn zijn om van te voren online inspiratie op te doen of om je te laten adviseren door professionals. Bij het maken van de juiste keuze is het van belang om de inrichting en de verschillende ruimtes in het huis in gedachten te houden.

Naast het kiezen van verf moet je ook kiezen tussen verschillende soorten gereedschappen. Hierbij kan gedacht worden aan afplaktape, grote verfrollers en een ladder. Als je het zelf erg druk hebt en liever geld bespaart dan is het ook een goede optie om de verfklussen over te laten aan een echte schilder. Dankzij al deze verschillende opties maak je het opknappen van de muren zo tijdrovend en duur als je zelf wilt. 

Richt je huis praktisch in

Het vinden van manieren om ruimte te creëren is cruciaal, vooral in kleinere ruimtes. Door meubels in specifieke kamers te groeperen, kan de kamer snel een minder chaotische uitstraling krijgen en zal een gezellige en rustgevende sfeer eerder tot uiting komen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door vazen, stoelen en schilderijen bij elkaar te zetten in plaats van ze over de kamer te verspreiden. Verder is het aan te raden om gebruik te maken van meubels met een dubbele functie. Zo zou je kunnen kiezen voor een bank die je kunt uittrekken tot een bed of voor een kast met aan de binnenkant lange spiegels. Zo berg je veel spullen op in een kleinere ruimte zonder dat de ruimte er chaotisch uit komt te zien. 

Let op licht en ruimte

De inrichting van je huis en de kleur meubels bepalen wat voor uitstraling een bepaalde ruimte krijgt. Wanneer er veel lichte kleuren voorkomen in het interieur zal het buitenlicht worden versterkt terwijl donkere meubels dit licht vooral absorberen. Het advies is daarom om de basis van je inrichting licht te houden. Denk bijvoorbeeld aan een beige wand, lichtblauwe poefjes en een lichte kleur laminaat. Door wat te spelen met accessoires in meer donkere kleuren creëer je dan een leuk contrast dat voor een gezellige uitstraling zorgt. 

Hiernaast is het gebruik van goede verlichting ook erg belangrijk als het gaat om de creatie van sfeer. Kies bijvoorbeeld voor verlichting op verschillende hoogtes wanneer je een ruimte te donker vindt of wanneer je deze gezelliger wilt maken. Je kan ook een pelletkachel gebruiken om de sfeer te bevorderen. De beste kachels haal je bij Blue Solid. Een leuk voorbeeld is om een grote staande lamp te gebruiken in combinatie met verschillende wandlampjes en verschillende maten kaarsen. Dit ziet er gegarandeerd leuk uit!

Met behulp van bovengenoemde tips tover je de kamers van je huis snel om in fijne en sfeervolle plekken. Wij hopen dan ook dat ze jou gaan helpen om van je huis een vertrouwd thuis te maken!

Gerelateerde berichten
Interieur

Pro tips om goedkoop meubilair te vinden bij inboedelverkopen

5 Minuten lezen
Op straat verkopen is een geweldige manier om goedkoop meubilair voor uw huis te vinden zonder de bank te breken. Of u…
Interieur

Hoe richt je een kinderkamer in

2 Minuten lezen
Het inrichten van een kinderkamer is super leuk en kan onderdeel zijn van alle voorpret. Wel komt hier ontzettend veel bij kijken….
Interieur

Op deze manier geef je jouw woning een winterse uitstraling

2 Minuten lezen
De wintermaanden staan voor gezelligheid, familie en een knus gevoel. Of je nu zin hebt in deze koude maanden of niet, je…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *