NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Verklein de kans op inbraakdiefstal met deze vijf tips

2 Minuten lezen

Inbraakdiefstal uitsluiten kan nooit, want inbrekers worden steeds sluwer en slimmer. Je kunt de kans echter wel flink verkleinen door verschillende voorzorgmaatregelen te nemen. In deze blog lees je vijf tips waarmee je de kans op inbraakdiefstal enorm kunt verkleinen.

Neem nieuwe sloten

Als je een goede slotenmaker naar je woning laat komen kan hij nieuwe sloten laten aanbrengen. Deze sloten voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en maken het inbrekers enorm lastig om in te breken. Heb je oude sloten dan is je woning kwetsbaarder voor inbrekers die gereedschap gebruiken, zoals een koevoet of een schroevendraaier.

Laat je buren een oogje in het zeil houden

Het kan heel handig zijn om aan buren te vragen of ze een oogje in het zeil willen houden als je een paar dagen van huis bent of op vakantie gaat. Inbrekers zijn altijd op zoek naar woningen waar niemand thuis is, omdat die makkelijker (en minder gevaarlijk) zijn om te overvallen. Vraag ook aan je buren of ze af en toe de post willen opruimen, een lampje aan willen zetten en een auto voor de deur willen zetten. Hierdoor lijkt het alsof er wel iemand thuis is. Een donkere woning met de gordijnen dicht voor twee weken lang valt natuurlijk veel meer op.

Bezit je meer dan één huis of ben je lid van een Vereniging van Eigenaren dan kan je VvE beheerder Hoofddorp uitbesteden. Je hebt dan een bedrijf die aan alle veiligheidsmaatregelen denkt om je panden zo veilig en inbraakwerend mogelijk te maken.

Vermijd social media

Als je op vakantie gaat moet je uitkijken met informatie die je deelt via social media. Ook inbrekers zitten namelijk op social media en zoeken nauwkeurig naar dit soort berichten. Let dus ook op je kinderen en andere gezinsleden. Beter is om de vakantiefoto’s bij terugkomst pas te delen en erbij vermelden dat je weer thuis bent.

Laat geen waardevolle spullen slingeren

Laat geen waardevolle spullen slingeren voor het raam of op het aanrecht in het zicht van het raam. Inbrekers kunnen zo je raam ingooien met een steen en ervandoor rijden met je auto, portemonnee en andere waardevolle spullen. Politie inschakelen moet je zeker doen, maar de kans dat ze direct op tijd zijn om de inbrekers te pakken is klein.

Installeer een alarmsysteem

De laatste tip die je kunt gebruiken is het laten installeren van een alarmsysteem op je voordeur. Hierdoor kan jij en andere buurtbewoners wakker worden als inbrekers door de voordeur willen komen. Het voordeel is dat je inbrekers minder tijd geeft om waardevolle spullen mee te nemen. Het nadeel is echter dat je eerst de politie moet bellen en voordat zij bij je woning zijn is het waarschijnlijk al te laat. Het beste kun je dus contact opnemen met een slotenmaker, zodat die betere sloten kan laten aanbrengen en je de kans op inbraak kleiner maakt.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *