NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Lifestyle

Wat is Wi-Fi nou eigenlijk?

2 Minuten lezen
Wi-Fi op de laptop

Staat jouw mobieltje ingesteld op Wi-Fi of mobiele data? Heb jij voorkeur voor Wi-Fi of mobiele data? Wi-Fi kan je op zoveel apparaten gebruiken, mijn voorkeur gaat zonder twijfel uit naar Wi-Fi. Mijn apparaten worden beschermd door Bitdefender endpoint security waardoor ik veilig het internet op kan met Wi-Fi. Wat is Wi-Fi nou eigenlijk? Wat zorgt ervoor dat iedereen zo graag met Wi-Fi wilt werken?

Waar staat de naam Wi-Fi voor?

Voordat we gaan duiken in wat Wi-Fi nou eigenlijk is gaan we terug de tijd in. We gaan even terug naar de tijd waarin de naam Wi-Fi bedacht werd. Want hoe komen we nou eigenlijk aan de naam Wi-Fi? Er zijn eigenlijk twee verhalen die rondgaan als we het hebben over de naam Wi-Fi. Het eerste verhaal heeft te maken met de afkorting HI-FI. HI-FI is de afkorting van high fidelity. Toevallig genoeg wordt Wi-Fi als de afkorting van wireless fidelity gezien door vele mensen. Hi-FI & high fidelity. Wi-Fi & wireless fidelity. Klinkt als een behoorlijk logische uitleg achter de naam Wi-Fi. Echter wordt deze theorie weggegooid door de volgende en als enige juiste theorie. Wi-Fi is geen afkorting, maar een korte simpele naam in plaats van de oorspronkelijke naam IEEE 802.11b Direct Sequence die Wi-Fi ontvangen had.

Inhoudelijk over Wi-Fi

Laten we nu eens op een zo’n makkelijk mogelijke manier uitleggen wat IEEE 802.11b Direct Sequence aka Wi-Fi nou eens is. Wi-Fi bestaat eigenlijk uit een hoop signalen die ervoor zorgen dat verschillende apparaten zich met elkaar kunnen verbinden door middel van een draadloos netwerk. De apparaten hoeven dus niet met kabels aan elkaar of aan de modem verbonden te zijn. Hierdoor zorgt Wi-Fi niet voor onnodige verspilling van ruimte en het rommelig maken van jouw woonkamer met kabels overal over de vloer. De rol van de kabels nemen voor ons doorzichtige radiogolven over. Deze radiogolven ontvangen gegevens en versturen de gegevens via internet tussen de apparaten.

Waar wordt Wi-Fi voor gebruikt?

Ik en ik denk bijna iedereen zegt met Wi-Fi kun je bijna alles doen. Je hebt zoveel mogelijkheden en manieren waarop je Wi-Fi kan gebruiken. Maar wat houdt bijna alles nou eigenlijk in? Waar wordt Wi-Fi het meest voor gebruikt? Wi-Fi gebruik je natuurlijk op je mobieltje. Niet iedereen neemt een abonnement met mobiele data en waarom zou je? Wi-Fi is veel voordeliger. Door het betalen voor Wi-Fi betaal je voor internet op al je apparaten in één keer in plaats van los voor mobiele data op je mobieltje te betalen. Buiten heb je tevens ook nog eens veel openbare Wi-Fi netwerken dus in principe is Wi-Fi buitenshuis ontvangen ook geen probleem. Naast je mobieltje kunnen ook tablets, Ipads, laptops, camera’s en printers op Wi-Fi aangesloten worden.

In het kort

Laten we eerst een misverstand uit de wereld helpen. Wi-Fi is geen afkorting, maar een korte naam in plaats van de oorspronkelijke naam IEEE 802.11b Direct Sequence die Wi-Fi ontvangen had. Wi-Fi bestaat eigenlijk uit een hoop signalen die ervoor zorgen dat verschillende apparaten zich met elkaar kunnen verbinden door middel van een draadloos netwerk. Wi-Fi kan zowel op je mobieltje als tablets, Ipads, laptops, camera’s en printers aangesloten worden. Hulp nodig bij het aanleggen van een goed en betrouwbaar Wi-Fi netwerk bij jouw bedrijf? Neem dan contact op met De IT Afdeling!

Gerelateerde berichten
Lifestyle

Leven in Utrecht - Wat maakt het zo'n leuke stad om in te wonen?

4 Minuten lezen
Utrecht is een levendige, diverse en vriendelijke stad in het centrum van Nederland. Het is de vierde stad van het land en…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *