NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Op deze manier geef je jouw woning een winterse uitstraling

2 Minuten lezen

De wintermaanden staan voor gezelligheid, familie en een knus gevoel. Of je nu zin hebt in deze koude maanden of niet, je zult er gegarandeerd vrolijk van worden wanneer je je woonkamer een winterse uitstraling kan geven. Dit is helemaal niet zo moeilijk en kun je snel zelf doen door wat simpele kleine aanpassingen. Wel moet je even weten waar je het beste kunt beginnen en welke stappen je kunt ondernemen. Wij helpen je hier graag bij en daarom geven we je een aantal belangrijke tips voor het winterklaar maken van je woning.

Wil je tijdens de wintermaanden verhuizen? Schakel in dat geval verhuisbedrijf Assen in om je inboedel naar je nieuwe huis te brengen. Dan kan je jouw woning opnieuw inrichten in de stijl die je wenst.

De fijnste sfeerverlichting

Als er iets is dat belangrijk is wanneer het gaat om gezelligheid dan is het lichtgebruik op de juiste manier. Kies er bijvoorbeeld voor om de felle lampen in huis wat te dimmen zodat er een romantisch sfeertje ontstaat. Een verstelbare industriele vloerlamp is daar goed voor. Zet dan wat kaarsen neer die matchen met de kleur van je inrichting. Deze kaarsen zou je op een rond plateau neer kunnen zetten of door het hele huis kunnen verspreiden. Dit ziet er super leuk uit want kaarsen staan gegarandeerd voor gezelligheid. Ook zou je de kerstverlichting alvast van zolder kunnen halen en deze zou je op verschillende plekken in de woonkamer op kunnen hangen. Je creëert op deze manier verschillende lichtbronnen waardoor je woning een fijne sfeer zal uitstralen. 

Kies de juiste kleuren

In de winter staan de warme tinten helemaal centraal. Zo zie je in de natuur veel bruin, kastanje en rood terug komen. Deze kleuren kun je ook gebruiken om je woning mee in te richten. Je haalt zo het fijne winterse gevoel mee naar binnen. Ga bijvoorbeeld voor bepaalde accessoires in een dieprode kleur en wissel dit af met decoratie in een andere warme tint. Zo maak je jouw woonkamer helemaal gezellig en blijft het allemaal bij elkaar passen. Je creëert zo gegarandeerd een mooie winterse look. 

Zachte en warme accessoires

Tijdens de koude wintermaanden krijgen de meeste mensen meer behoefte aan warmte en aan zachte materialen. Dit laat je gemakkelijk in je woonkamer terug komen door bijvoorbeeld warme dekens en zachte kussens op de stoelen en de bank te leggen. Hier kun je dan lekker onder gaan zitten wanneer je die leuke kerstfilm gaan kijken. Verder zou je ervoor kunnen kiezen om op de grond voor de bank een mooi groot en zacht tapijt neer te leggen. Dit ziet er erg leuk uit en zorgt er ook nog eens voor dat er warmte in huis wordt vastgehouden. Wanneer je nieuwe accessoires gaat kopen zul je wel het warme kleurenpalet in je gedachten moeten houden. Op deze manier zorg je ervoor dat het winterse gevoel in huis wordt behouden. 

Laat het ruiken naar de winter

Je woning is nu bijna winterklaar gemaakt. Het enige wat er nog ontbreekt is de lekkere winterse geur! Deze haal je in huis door geurkaarsen neer te zetten in de geuren kaneel, appel en dennenboom. Ook zou je heerlijke geurkaarsen kunnen kopen of de kachel aan te steken. Je kunt kiezen voor een optie of je kunt verschillende mogelijkheden met elkaar combineren. Wat je ook doet, het zal heerlijk gaan ruiken in je huis!

Gerelateerde berichten
Interieur

Pro tips om goedkoop meubilair te vinden bij inboedelverkopen

5 Minuten lezen
Op straat verkopen is een geweldige manier om goedkoop meubilair voor uw huis te vinden zonder de bank te breken. Of u…
Interieur

Belangrijke woontips voor een fijne sfeer in huis

2 Minuten lezen
De sfeer in huis bepaalt in welke staat jij na een lange werkdag thuiskomt. Door een opgeruimde en gezellige inrichting zul jij…
Interieur

Hoe richt je een kinderkamer in

2 Minuten lezen
Het inrichten van een kinderkamer is super leuk en kan onderdeel zijn van alle voorpret. Wel komt hier ontzettend veel bij kijken….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *