NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Duurzaam

Het verduurzamen van je huis, zo doe je dat

2 Minuten lezen
Vrouw met kartonnen drinkpakken

Duurzaam wonen is een steeds meer opkomende trend en steeds meer mensen staan stil bij hun energie verbruik. Dit is een goed teken! Maar, wat betekent duurzaam wonen nu eigenlijk en hoe kun je je huis zelf verduurzamen? Groene energie van de juiste energieleverancier is een stap in de goede richting, maar je kunt nog meer doen.

In deze post lichten we 4 tips waardoor jij in een super duurzaam huis zult komen te wonen. Pas ze daarom snel toe en ben niet alleen goed bezig voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. 

Afval scheiden

Sta eens stil bij je eigen gebruik van producten en etenswaren en probeer je afval zoveel mogelijk te verminderen of te recyclen. Afval scheiden is altijd noodzake en het is daarom aan te raden om verschillende afvalbakken aan te schaffen waardoor je het juiste afval bij elkaar kunt sorteren. Slim is om elke afvalbak een andere kleur te geven zodat je je niet per ongeluk kunt vergissen. Geef de bak voor etensresten bijvoorbeeld een groene kleur en de bak voor plastic een oranje kleur. 

Duurzame verlichting

Ook in je lampen kun je aanpassingen maken om hier te besparen op energie. Vervang alle gloeilampen voor duurzame LED verlichting. Dit soort verlichting is er in verschillende vormen. Zo zou je kunnen kiezen voor verlichting die werkt op sensoren waardoor deze alleen aan gaan zodra er iemand in de buurt is. Deze vorm van verlichting is niet alleen in je huis maar ook in de tuin erg makkelijk te gebruiken. Ook zou je meer gebruik kunnen maken van kaarsen in je huis. Dit geeft een erg gezellige en romantische sfeer en is super duurzaam!

Haal de natuur naar binnen

Het hebben van planten in je huis is tegenwoordig helemaal in. Het ziet er niet alleen leuk uit maar draagt ook nog eens bij aan het verduurzamen van je woning. Door planten verbetert namelijk de luchtcirculatie en het gehele klimaat in huis. Op deze manier wordt luchtvervuiling tegen gegaan. 

Ook kan het plaatsen van groene elementen aan de buitenkant van het huis van invloed zijn op de duurzaamheid van je woning. Door bijvoorbeeld mos of bamboe op het dak te plaatsen zal je woning beter worden geïsoleerd waardoor je minder hard hoeft te stoken om het binnen warm te houden. 

Het materiaal van je meubels

Wanneer je nieuwe meubels aan gaat schaffen is het goed om eens stil te staan bij het materiaal waarvan deze meubels gemaakt worden. Kies er bijvoorbeeld eens voor om natuurlijk materiaal te gaan zoals kurk, bamboe of hout.

Vaak zijn deze materialen op een milieuvriendelijke manier geproduceerd en ziet het er ook nog eens super hip uit. Wanneer je echt goed bezig wilt zijn kun je eens kijken naar items waar bioplastic in is verwerkt. Dit materiaal wordt namelijk uit de natuur gewonnen en is goed afbreekbaar.

Wij hopen dat je bovenstaande tips zelf kunt gaan toepassen en ervaart wat de fijne gevolgen zijn voor zowel het milieu als voor je portemonnee. Bij meer vragen of inspiratie omtrent duurzaam wonen kun je altijd contact met ons opnemen.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *